Contributions to statistics : Jaroslav Hájek memorial volume - Jurečková, Jana, 1940- (Academia, 1979)
Sborník představuje soubor odborných studií věnovaných významnému českému statistikovi Jaroslavu Hájkovi (1926–1974). Publikace obsahuje příspěvky domácích i zahraničních autorů z oblasti teorie pravděpodobnosti, matematické statistiky a jejich aplikací. Texty se zaměřují na současný vývoj statistických metod, asymptotické vlastnosti odhadů, testování hypotéz a robustní postupy. Kniha slouží jako odborný zdroj pro matematiky, statistiky a výzkumníky v oblasti kvantitativních věd.