Contributions to statistics : Jaroslav Hájek memorial volume - Hájek, Jaroslav, 1926-1974; Jurečková, Jana, 1940- (Prague : Academia, 1979)
Sborník představuje soubor odborných studií věnovaných významnému českému statistikovi Jaroslavu Hájkovi (1926–1974). Publikace obsahuje příspěvky domácích i zahraničních autorů z oblasti teorie pravděpodobnosti, matematické statistiky a jejich aplikací. Texty se zaměřují na současný vývoj statistických metod, asymptotické vlastnosti odhadů, testování hypotéz a robustní postupy. Kniha slouží jako odborný zdroj pro matematiky, statistiky a výzkumníky v oblasti kvantitativních věd.
Obsahuje rejstřík
Keywords: Hájek, Jaroslav, -- 1926-1974; statistika; matematická statistika; teorie pravděpodobnosti; matematické modelování; zpracování dat; intelektuální spolupráce; sborníky; statistics; mathematical statistics; probability theory; mathematical modeling; data processing; intellectual cooperation