Model optimálního střednědobého plánu. Díl I, Teorie a obecná koncepce modelu - Beck, Jiří, 1938- (Praha : Ekonomický ústav ČSAV, 1968)
Publikace představuje teoretické základy ekonomicko-matematického modelování střednědobého plánování v národním hospodářství. Autoři se zaměřují na problematiku optimálního řízení a plánování, formulaci cílů hospodářské politiky a jejich převod do matematických modelů, které umožňují analyzovat varianty vývoje a efektivně alokovat zdroje. Text rozpracovává obecnou koncepci modelu střednědobého plánu, jeho strukturu, předpoklady a metodologická východiska, zejména s využitím nástrojů optimalizace.
Obsahuje bibliografii
Anglické, ruské, německé a francouzské resumé
Keywords: hospodářské plánování; matematické modelování; matematická optimalizace; ekonometrické modely; hospodářská politika; výzkumné zprávy; economic planning; mathematical modeling; mathematical optimization; econometric models; economic policy; research reports