Můj finanční plán - Rašín, Alois, 1867-1923 (Pražská akciová tiskárna, 1920)
Aktivity československé vlády v letech 1918-1920 v oblasti měnové a fiskální politiky. Kolkování bankovek, vytvoření státní a dále cedulové banky, návrhy na opatření vedoucí k vyrovnanému státnímu rozpočtu (soupis jmění, dávky z majetku)