Národní hospodářství - Rašín, Alois, 1867-1923 (Český čtenář, 1922)
Cíl práce je podat populární výklad o národním hospodářství na základě rakouské ekonomické školy. Názvy kapitol: 1. Základní podmínky vývojové; 2. Výroba a výdělek; 3. Hodnota, cena, peníze a úvěr; 4. Důchod, jeho tvoření a rozdělení; 5. Spotřeba