Národní hospodářství : pro studium akademické i soukromé v systematickém pořadu - Kaizl, Josef, 1854-1901 (V Praze : J. Fořt a soudr., 1883)
Učebnice národního hospodářství. Systematický postup od základních pojmů k složitějším, každý pojem je detailně vysvětlena doplněn řadou příkladů a vědeckými studiemi
Keywords: národní hospodářství; národní důchod; peníze; úvěry; dějiny ekonomických teorií; Rakousko-Uhersko; směna; ekonomické zákony; učebnice; national economy; national income; money; credit; history of economic thought; Austro-Hungarian Monarchy; textbooks