Nemocenské pojištění v České republice - Tenglerová, Lenka (2000)
Historický vývoj - transformace nemocenského pojištění. Základní charakteristika nemocenského pojištění. Hodnocení současného systému nemocenského pojištění. Možnost spojení nemocenského a zdravotního pojištění. Nemocenské pojištění ve státech Evropské unie