O statcích a pracích nehmotných a jejich významu i postavení v národním hospodářství - Rieger, František Ladislav, baron, 1818-1903 (Nákladem knihkupectví Fr. Řivnáče, 1850)
Rieger polemizuje se Smithem i s dalšími ekonomy, zda patří práce nehmotné mezi výrobní práce. Záleží na tom, zda je práce užitečná a vytváří tak užitečné statky, které lze uplatnit na trhu. Vzdělání je velmi podstatné, protože dává zemi konkurenční výhodu