O statcích a pracích nehmotných a jejich významu i postavení v národním hospodářství - Rieger, František Ladislav, baron, 1818-1903 (V Praze : Nákladem knihkupectví Fr. Řivnáče, 1850)
Rieger polemizuje se Smithem i s dalšími ekonomy, zda patří práce nehmotné mezi výrobní práce. Záleží na tom, zda je práce užitečná a vytváří tak užitečné statky, které lze uplatnit na trhu. Vzdělání je velmi podstatné, protože dává zemi konkurenční výhodu
Keywords: Smith, Adam, -- 1723-1790; práce; manuální práce; duševní práce; tvůrčí práce; vzdělávání; ekonomické teorie; dovednosti a znalosti; duševní vlastnictví; Rakousko-Uhersko; polemiky; labor; manual work; mental work; creative work; education; economics (theory); ability and knowledge; intellectual property; Austro-Hungarian Monarchy; polemics