O státních dluzích, o státním úvěru, o emisích a konversích státních půjček - Koloušek, Jan, 1859-1921 (Melantrich, 1913)
Autor se zabývá vývojem zadlužení některých evropských států a vývojem státních půjček. Zaznamenává, jak roste výše těchto dluhů, emisní kurzy půjček, nominální úrokové míry a skutečné úrokové míry