O státních dluzích, o státním úvěru, o emisích a konversích státních půjček - Koloušek, Jan, 1859-1921 (Praha : Melantrich, 1913)
Autor se zabývá vývojem zadlužení některých evropských států a vývojem státních půjček. Zaznamenává, jak roste výše těchto dluhů, emisní kurzy půjček, nominální úrokové míry a skutečné úrokové míry
Keywords: veřejný dluh; úvěry; státní rozpočet; finance; zadluženost; Rakousko-Uhersko; emise (finance); přednášky; public debts; credit; budget; finance; debt; Austro-Hungarian Monarchy; lectures