Prostředky proti zlým časům - Kampelík, František Cyril, 1805-1872 (František Cyrill Kampelík, 1865)
Hlavní myšlenkou knihy je sdružování. Je koncipována jako soubor témat, jak podpořit vzájemnost lidí a občanů. V druhé části se autor zaměřil na prostředek, jak přispět k blahobytu v každé obci - zřízením hospodářské rady, která má hájit zájmy lidí