Prostředky proti zlým časům - Kampelík, František Cyril, 1805-1872 (Hradec Králové : František Cyrill Kampelík, 1865)
Hlavní myšlenkou knihy je sdružování. Je koncipována jako soubor témat, jak podpořit vzájemnost lidí a občanů. V druhé části se autor zaměřil na prostředek, jak přispět k blahobytu v každé obci - zřízením hospodářské rady, která má hájit zájmy lidí
Keywords: 19. století; místní rozvoj; obce; vzdělanost; koheze (sociologie); družstevnictví; Rakousko-Uhersko; příručky; 19th century; community development; municipalities; educational attainment; cohesion (sociology); cooperative movement; Austro-Hungarian Monarchy; handbooks and manuals