Průmysl a postup výroby jeho v působení svém ke blahobytu a svobodě lidu zvláště pracujícího - Rieger, František Ladislav, baron, 1818-1903 (Tiskem a nákladem Antonína Augusty, 1860)
V knize jsou prezentovány Riegrovy liberalistické názory v oblasti průmyslu a jeho teorie o tom, že pokrok v oblasti průmyslu významně přispívá k zajištění nejen právní, ale i skutečné rovnosti mezi občany. Autor zároveň prosazuje model osobního vlastnictví a polemizuje se sociálními teoriemi