Průmysl a postup výroby jeho v působení svém ke blahobytu a svobodě lidu zvláště pracujícího - Rieger, František Ladislav, baron, 1818-1903 (V Litomyšli : Tiskem a nákladem Antonína Augusty, 1860)
V knize jsou prezentovány Riegrovy liberalistické názory v oblasti průmyslu a jeho teorie o tom, že pokrok v oblasti průmyslu významně přispívá k zajištění nejen právní, ale i skutečné rovnosti mezi občany. Autor zároveň prosazuje model osobního vlastnictví a polemizuje se sociálními teoriemi
Keywords: 19. století; dělníci; sociální poměry; výroba; ekonomické činnosti; sociální stratifikace; hospodářské dějiny; Anglie; Francie; hospodářský vývoj; monografie; 19th century; working class; social conditions; production; economic activities; social stratification; economic history; England; France; monographs