Řeči v Národním shromáždění - Rašín, Alois, 1867-1923 (Bílé knihy, 1934)
Souhrn projevů v Národním shromáždění v letech 1918 až 1922. Otázky státního rozpočtu, finančního plánu a měnové reformy, zhodnocení koruny cestou dosažení konkurenceschopnosti na světovém trhu. Problémy pozemkové a daňové reformy, zastavení inflace, úprava platů státních zaměstnanců. Kritika hospodaření distribučních a finančních ústředen, které rozdělovaly lidem potraviny, regulovaly výrobu a vývoz. Otázky českého nacionalismu a mezinárodní politiky