Řeči v Národním shromáždění - Rašín, Alois, 1867-1923; Bečka, Josef, 1894-1955; Rašín, Ladislav, 1900-1945; Drtikol, František, 1883-1961 (Praha : Politický klub československé národní demokracie, 1934)
Souhrn projevů v Národním shromáždění v letech 1918 až 1922. Otázky státního rozpočtu, finančního plánu a měnové reformy, zhodnocení koruny cestou dosažení konkurenceschopnosti na světovém trhu. Problémy pozemkové a daňové reformy, zastavení inflace, úprava platů státních zaměstnanců. Kritika hospodaření distribučních a finančních ústředen, které rozdělovaly lidem potraviny, regulovaly výrobu a vývoz. Otázky českého nacionalismu a mezinárodní politiky
Keywords: Rašín, Alois, -- 1867-1923; 1918-1922; parlament; parlamentní rozprava; projevy; rozpočtová politika; měnové reformy; pozemkové reformy; mezinárodní vztahy; Československo; Národní shromáždění; sborníky; parliament; parliamentary debate; speeches; budgetary policy; monetary reform; land reform; international relations; Czechoslovakia