Spojené státy evropské - Nečas, Jaromír, 1888-1945 (Knihovny zásadních a živých otázek, 1926)
Analýza budoucího hospodářského sjednocení Evropy na základě panevropanství předpokládající sdružování evropských států, vyjma Ruska a Anglie, nejdřív z ekonomických, a pak politických důvodů. Pojednání o roli Společnosti národů v poválečném světě, zdůraznění její nutnosti a popularizace organizace na americkém kontinentu, podtržení naléhavosti zapojení SSSR a USA do spolupráce se „světovým parlamentem“. Analýza dosavadní zahraniční politiky československého státu a jeho místa ve Střední Evropě a doporučení pro její budoucí tvůrce. V příloze Úmluva o Společnosti národů a Text německo-sovětské smlouvy (1926).