Spojené státy evropské - Nečas, Jaromír, 1888-1945 (Praha : Čin, 1926)
Analýza budoucího hospodářského sjednocení Evropy na základě panevropanství předpokládající sdružování evropských států, vyjma Ruska a Anglie, nejdřív z ekonomických, a pak politických důvodů. Pojednání o roli Společnosti národů v poválečném světě, zdůraznění její nutnosti a popularizace organizace na americkém kontinentu, podtržení naléhavosti zapojení SSSR a USA do spolupráce se „světovým parlamentem“. Analýza dosavadní zahraniční politiky československého státu a jeho místa ve Střední Evropě a doporučení pro její budoucí tvůrce. V příloze Úmluva o Společnosti národů a Text německo-sovětské smlouvy (1926).
Obsahuje bibliografii
Keywords: Socialistická internacionála; Společnost národů; Malá dohoda -- (1920-1939); světová ekonomika; evropská integrace; mezinárodní vztahy; zahraniční politika; panevropeismus; dějiny ekonomických teorií; Evropa; Spojené státy americké; Československo; Coudenhove-Kalergi, Richard [1894-1972]; monografie; world economics; European integration; international relations; foreign policy; Pan-Europeism; history of economic thought; Europe; United States; Czechoslovakia; monographs