Wittgenstein : úděl génia - Monk, Ray (Hynek, 1996)
Rozsáhlá biografie představuje život a dílo jednoho z nejvýznamnějších filosofů 20. století v těsném propojení osobní zkušenosti a filosofického myšlení. Autor na základě detailního studia pramenů, včetně korespondence a deníků, vykresluje Wittgensteina jako originálního myslitele, který odmítal akademické konvence a chápal filosofii jako způsob života.