Naučte se investovat 2. rozšířené vydání - Gladiš, Daniel (Grada, 2005)
Chcete být finančně nezávislí? Naučte se investovat. Průvodcem vám bude tato publikace. Autor vás povede tak, že se naučíte rozlišovat mezi investicemi a spekulacemi, správně chápat riziko, odhadovat vnitřní hodnotu akcie, rozlišovat mezi investičními strategiemi. Na konkrétních příkladech se naučíte zvládnout investiční proces i psychologii investování, vyhýbat se strachu a chamtivosti, brát v úvahu daně a inflaci. Investování není ani věda, ani umění, je vysvětleno zasvěceným, ale srozumitelným a běžnému čtenáři přístupným způsobem jako zvládnutelné řemeslo, které se může naučit úspěšně aplikovat každý. Druhé vydání této velmi úspěšné publikace je rozšířeno o kapitolu věnovanou budoucím trendům v investování.
Keywords: Finanční trhy a instituce