Vše o přijímacím pohovoru Jak poznat druhou stranu - 2., přepracované a aktualizované vydání - Matějka, Marek; Pavel Vidlař (Grada, 2007)
Proč si zvolit právě tuto knihu a ne nějakou jinou? Odlišnost této knížky spočívá mimo jiné v tom, že si nečiní nárok kohokoli doslova přes noc naučit umění získat skvělé zaměstnání bez usilovného snažení. Cílem publikace je pomoci každému uchazeči či zájemci o zaměstnání umět se zorientovat nejen na trhu práce, ale i v sobě samém, a tak lépe uplatnit své schopnosti. Zaměstnavatelům současně ukazuje možnosti efektivnějšího výběru zaměstnanců. Součástí jsou i otázky spjaté s diskriminačními tendencemi ze strany zaměstnavatelů. Jejich odhalení pomůže zaměstnancům být obezřetnými před takovými snahami, včas je rozpoznat a vhodně se k nim postavit. Tuto publikaci je rozumné si zvolit právě proto, že je rozumná a nesnaží se jakkoli přibarvovat společenskou realitu. Navíc je určena pro širokou laickou i odbornou veřejnost - každá ze stran si v ní něco najde. K lepšímu pochopení a zapamatování přispívá její srozumitelný a čtivý styl, doplněna je originálními vtipnými ilustracemi.
Keywords: Personalistika; Kariéra a zaměstnání