Jak vést svůj tým - Bělohlávek, František (Grada, 2008)
Zkoumáme-li dnešní firmy a instituce z hlediska jejich poslání a naplňování cílů, zjišťujeme, jak důležité je, aby přijaly týmový přístup k vytváření své produkce nebo poskytování služeb. Na druhé straně si však také všimneme, jak málo se na tento způsob práce dbá a jaké ztráty vznikají nerespektováním principů týmové práce. Nejsou to ani finance, ani strategie či technologie, ale je to týmová práce, která zůstává hlavní konkurenční výhodou na trhu. Kniha poskytuje návody k jednání, které jsou teoreticky poměrně jednoduché, ale je obtížné vnášet je do každodenního života organizací. Je orientována spíše prakticky, vychází z osobních zkušeností autora - konzultanta a trenéra managementu v různých podnikatelských prostředích. Zásady popsané v jednotlivých kapitolách jsou doloženy formou případových studií, které přinášejí zajímavé informace ze života jednotlivých firem. Doufáme, že i vám se stanou inspirací pro vaši řídící práci, a přejeme vám mnoho úspěchů při vedení vašeho týmu.
Keywords: Podnikání a management