Vedení a řízení lidských zdrojů - Halík, Jiří (Grada, 2008)
Vést, nebo řídit? To je otázka, kterou si často klade mnoho vedoucích pracovníků. Řídit můžete například auto či jiný dopravní prostředek. Lidi byste však měli především vést. A to je hlavním tématem knihy, kterou právě držíte v ruce. Renomovaný český autor přináší manažerům a vedoucím pracovníkům nejen podstatné informace pro praktickou činnost na všech úrovních řízení, ale také analyzuje postavení vedoucího pracovníka, radí jak vybrat podřízené, jak je motivovat, ohodnotit, jak s nimi komunikovat. Jednoduše, jak své podřízené co nejlépe vést. Jak sám poznamenává na začátku své publikace: "Všichni jsme na jedné lodi.."
Keywords: Personalistika; Podnikání a management