Manažerské účetnictví - Hradecký, Mojmír; Jiří Lanča; Ladislav Šiška (Grada, 2008)
Autoři komplexně popisují manažerské účetnictví jako systém sestávající ze tří základních subsystémů – nákladového účetnictví, rozpočetnictví a kalkulací. Každému subsystému věnují samostatnou kapitolu, ve které jsou představeny charakteristické strukturní prvky a dále následuje výklad metodiky. Kromě těchto stěžejních kapitol nechybí ani začlenění systému manažerského účetnictví do širších souvislostí, kdy je představeno jako dominantní součást podnikových instrumentálních systémů a jsou rozvedeny jeho vazby na systém řízení výroby a na počítačové informační systémy. Podnikoví praktici ocení závěrečný komplexní příklad, jenž na půdorysu jediného zadání propojuje metody samostatně pojednané v předchozích kapitolách. Studenti přivítají systémový výklad, výkladový slovníček, či informace, které dosud nebyly v češtině publikovány.
Keywords: Účetnictví