Financování měst, obcí a regionů - teorie a praxe 2. aktualizované a rozšířené vydání - Provazníková, Romana (Grada, 2009)
Druhé, rozšířené a aktualizované vydání knihy reaguje na společenské, ekonomické, politické a legislativní změny ve financování územních samospráv. První část je věnována struktuře veřejné správy a rozpočtu jako základnímu plánu každé samosprávy. Druhá část, nejvýrazněji přepracovaná, klade důraz na rozpočtové hospodaření krajů a obcí, věnuje se i financování územních samospráv ze zdrojů EU v období 2007–2013. Třetí část představuje určitou nadstavbu, od veřejných služeb až po hospodaření s veřejnými prostředky. Publikace je vybavena řadou schémat, tabulek a grafů. Je určena nejen odborníkům z oblasti veřejné správy a samosprávy a studentům ekonomických fakult, ale i laické veřejnosti, která se o tuto problematiku v dnešních složitých ekonomických a společenských podmínkách zajímá.
Keywords: Finanční řízení