Kapitálové společnosti - daně, účetnictví, právo - Mirčevská, Dalimila (Grada, 2009)
Autorka se zabývá komplexně problematikou kapitálových společností – vklady, příjmy plynoucími z držby podílů na kapitálových společnostech, převody obchodních podílů, vypořádáním z titulu majetkové účasti na kapitálových společnostech, prodejem a nájmem podniku nebo jeho části, společným systémem zdanění při převodu podniku, výměně podílů, při fúzi a rozdělení. Zpracování je ze všech možných úhlů pohledu, z pohledu právního, účetního a daňového, ve vztahu k podvojnému účetnictví, ale i pro případy vedení daňové evidence a případy, kdy účetnictví ani daňová evidence vedeny nejsou. Text je doplněn řadou praktických příkladů a zahrnuje novou aktuální úpravu zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev.Publikace je praktickou pomůckou pro podnikatele, účetní, daňové poradce, právníky, pracovníky státní správy i studenty.
Keywords: Daně