Stát ve třetím tisíciletí - Z, Liechtensteinu, Hans, -, Adam, II. (Grada, 2011)
Úspěšný monarcha a podnikatel, hlava státu s nejvyšší životní úrovní na světě, se v této velmi inspirující knize dělí o své názory a zkušenosti se správou věcí veřejných. Autor stručně seznamuje čtenáře s historií a problémy současného státu a přináší návrhy, co by měl stát udělat, aby byl schopen plnit úkoly i v novém tisíciletí. Stát musí podle názoru autora především sloužit svým občanům. Měl by si ponechat jen ty činnosti, které pro svůj chod skutečně potřebuje a ostatní by měl předat regionům a obcím nebo je delegovat do komerční sféry, pokud to bude výhodnější. Všechny činnosti musí být kontrolovány, musí být pro občany transparentní a musí být prováděny efektivně. Kniha je určena všem zájemcům o veřejné dění, politikům, politologům, ekonomům, studentům politologie, ekonomie apod.
Keywords: Ekonomie