Turismus a veřejná správa - Tittelbachová, Šárka (Grada, 2011)
Publikace se jako první na našem trhu uceleně zabývá rolí a možnostmi veřejné správy v oblasti turismu v ČR, a to v kontextu reformy veřejné správy a členství České republiky v Evropské unii. Kromě hlavního tématu se zaměřuje i na analýzu koncepcí státní politiky turismu a na problémy při jejich implementaci. Pozornost je věnována činnostem veřejné správy při naplňování strategických vizí a cílů, hlavním subjektům a jejich kompetencím i hodnocení dopadů na rozvoj turismu. Dále se kniha zabývá možnostmi využití turismu pro ekonomizaci kulturního a přírodního dědictví. Součástí je aplikace metody interakčního scénáře a systémového přístupu k objasnění problémů a jejich praktického řešení vzhledem k zájmům jednotlivých skupin aktérů z veřejnoprávního, podnikatelského a neziskového sektoru. Publikace je určena studentům vysokých, vyšších odborných a středních škol zaměřených na turismus i pracovníkům a institucím veřejného a soukromého sektoru v oblasti turismu.
Keywords: Cestovní ruch