Expertní inženýrství v systémovém pojetí - Janíček, Přemysl; Jiří Marek (Grada, 2013)
Na trhu ojedinělá publikace s neobvyklým zaměřením představuje průvodce světem systémových metod a inženýrských oborů expertních analýz. Uznávaní autoři využívají zcela původní systémovou metodologii, v níž dominují systémový přístup a obsahově vytříbené základní a odborné pojmy. Kniha pojednává o řešení technických problémů, o současném inženýrství a novodobých inženýrských oborech. V systémovém pojetí analyzuje expertní inženýrství a na něho navazující inženýrství znalecké, bezpečnostní, rizik a jakosti. Čtenáře provází světem techniky – od řešení konstruktivních problémů až po podniky vytvářející technické artefakty. Je určena výzkumným pracovníkům, lidem z praxe i vysokoškolským studentům.
Keywords: Podnikání a management