Účetní operace kapitálových společností, 3. aktualizované a přepracované vydání daňové a právní souvislosti - Šebestíková, Viola (Grada, 2011)
Třetí, aktualizované a přepracované vydání je zaměřeno na významné účetní operace akciových společností a společností s ručením omezeným, jež přímo či nepřímo souvisejí se změnami vlastního kapitálu. Teoretická východiska a vlastní účetní řešení v podobě názorných schémat a příkladů jsou pojata komplexně, tj. nejen z pohledu účetního, ale také v kontextu českých právních a daňových souvislostí. Účetní operace jsou řešeny z úhlu jednotlivých účastníků těchto operací (vkladatel a příjemce vkladu, emitent a majitel cenného papíru, společník a vyplácející společnost,atd.). Čtenář najde užitečné informace o formách vkladů, ale také o účetních a daňových problémech s nepeněžitými vklady, o okolnostech a důsledcích změn vlastního kapitálu nebo o otázkách spojených s držbou cenných papírů a jejich oceňováním. Komplexnost zpracování skýtá cenné informace i praktické příklady nejen pro účetní, auditory, daňové poradce, manažery, společníky, akcionáře, ale i pro vysokoškolské studenty.
Keywords: Účetnictví