Jak zvládat emoce pomocí obrazů živlů Praktický návod na dosažení emoční rovnováhy - Jelínek, Vladimír (Grada, 2012)
Pracovat se svými emocemi je jistý druh umění. Díky této knížce pochopíte zákonitosti lidských emocí a dokážete pracovat se slabými stránkami vlastní emocionality. Zkušený autor vás seznámí s pěti základními emocemi, jejichž sebereflexivní pochopení je nezbytným základem pro zvládnutí dále uvedených technik. Poznáte deset emocionálních situací, kterými každý člověk opakovaně prochází a podle svojí povahy a emocionální výbavy je zvládá s menším či větším úspěchem. Pomocí vizualizace základních přírodních obrazů - živlů (oheň, voda, dřevo, země, kov) se naučíte pracovat se svými emocemi na nejhlubší úrovni lidské duše. Knížka je oproti jiným, které se zabývají emocionalitou nebo problematikou živlů, jedinečná tím, že srozumitelně popisuje, jak obrazy živlů fungují a jak s nimi prakticky a zábavně pracovat, aby se člověk zcela zásadně emocionálně posunul, dosáhl citové stability, štěstí a kvalitních mezilidských vztahů.
Keywords: Alternativní léčení; Sebedůvěra a emoce