5 kroků k úspěšnému projektu 22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní reálné projekty - Doležal, Jan; Jiří Krátký; Ondřej Cingl (Grada, 2013)
Praktická publikace zkušených autorů je důležitou pomůckou pro všechny projektové manažery. Představuje hlavní principy, nástroje a metody projektového řízení formou šablonových dokumentů, které jsou demonstrovány na různých projektech. Velmi cenné jsou v knize vzory dokumentů souvisejících s jednotlivými fázemi a nástroji projektového managementu. Na začátek se krátce seznámíte s problematikou projektového řízení a životním cyklem projektu a dozvíte se, které nástroje by během životního cyklu projektu měly být určitě použity a které jsou spíše volitelné. Hlavní část knihy tvoří 22 nástrojů, jejich popis, využití a vzory dokumentů pro každý nástroj projektového řízení. Jde např. o studii proveditelnosti, logický rámec, ILP, WBS, plán řízení projektu, harmonogram, rozpočet a finanční plán, matici zodpovědností, organizační strukturu, registr rizik, komunikační plán a registr poučení. Kniha přináší vše důležité, co potřebujete znát pro úspěšné řízení a dokončení projektu.
Keywords: Podnikání a management