Odložená daň z příjmů dle českých i mezinárodních účetních standardů - Janoušková, Jana (Grada, 2007)
Vysvětluje metodiku, jak odložit daň z příjmů, která vyplývá z přechodných rozdílů mezi účetními náklady a náklady uznávanými jako výdaje na dosažení, zajištění a udržení příjmů. Na praktických příkladech objasňuje konkrétní postup výpočtu i zaúčtování odložené daně,takže vám umožní názorně pochopit tuto relativně složitou problematiku v běžných i složitějších situacích např. při transakcích s podnikem, konsolidaci závěrky atd.
Keywords: Daně