Řízení platební schopnosti podniku - Režňáková, Mária (Grada, 2010)
Snahou každého manažera je efektivní využívání disponibilních zdrojů za účelem rozvoje podniku a zachování jeho trvalé existence. Kromě vyhledávání investic, jež přinášejí růst výnosnosti investovaného kapitálu, je podstatné také řízení platební schopnosti podniku, které se svým významem řadí mezi strategické úkoly finančního managementu. Z krátkodobého hlediska má nadřazenou roli před řízením výnosnosti, protože pouze podnik schopný včas hradit své závazky vytváří předpoklady pro trvalou existenci a zachování, popřípadě zvyšování své hodnoty. Tato kniha se komplexně zabývá řízením platební schopnosti podniku: čtenáře provází od strategického finančního rozhodování přes finanční plánování až po hlavní témata: řízení čistého pracovního kapitálu a cash management. V čele autorského kolektivu stojí uznávaná odbornice na finanční management podniku, která působí na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického v Brně.