Investování pro začátečníky 2. přepracované vydání - Syrový, Petr (Grada, 2010)
Srozumitelnou formou, na názorných příkladech, přináší tato kniha začínajícím investorům fakta, která by měli znát ještě dříve, než začnou investovat. Každý začátečník by se proto měl s nimi seznámit. Autor poutavě vysvětluje problematiku investování a vede čtenáře-budoucího investora krok za krokem při rozhodování do čeho investovat, jaká jsou rizika, výnosy, jaké jsou fondy apod. Máte možnost získat ucelené poznatky, které vám umožní zvažovat různé varianty, které vám usnadní pochopení všech souvislostí a vyvarovat se začátečnických chyb. Výklad doprovází celá řada praktických příkladů, grafů a tabulek, které jsou pro začátečníka vynikajícím vodítkem při prvních krůčcích na jeho cestě do světa investování.
Keywords: Finanční trhy a instituce