Velká kniha manipulativních technik - Edmüller, Andreas; Thomas Wilhelm (Grada, 2011)
Knížka představuje více než padesát manipulativních technik a ukazuje způsoby, jak je rozpoznat a bránit se jim. Dozvíte se, jaké jsou nejpoužívanější psychologické a logické manipulativní techniky, jak fungují a jaká je vhodná obrana proti nim. Poznáte ofenzivní strategie tlaku, kdy rozhoduje argumentace, ale také jemnější strategie tahu, které mají spíše dialogický charakter, ale dokážou být stejně účinné.
Keywords: Slovní sebeobrana, manipulace