Zákon o účetnictví v praxi 5. aktualizované vydání - Louša, František (Grada, 2011)
Úplné znění zákona platné od 1. 1. 2011 je doplněno výkladem k jednotlivým paragrafům a ustanovením zákona. Autor – uznávaný účetní odborník a auditor – se snaží upozornit na možné výkladové problémy, které mohou v praxi vznikat, a to včetně návazností na další právní předpisy. Přímo u jednotlivých ustanovení je uvedena maximální výše pokuty při porušení povinností uložených zákonem. Od 1. 1. 2011 jsou tato pravidla výrazně upravena. Změny ve znění zákona jsou zvýrazněny jiným typem písma, je proto snadné porovnat nové a původní znění. Publikace obsahuje výňatky z důvodových zpráv s vysvětlením navrhovaných úprav. Jedná se např. o požadavky na zabezpečení průkaznosti účetnictví platné pro všechny účetní jednotky a účetnictví státu, které se dotýká účetních jednotek napojených na státní rozpočet.
Keywords: Účetnictví