Zlepšování podnikových procesů - Svozilová, Alena (Grada, 2011)
Kniha uznávané autorky je praktickým průvodcem pro manažery a konzultanty, jejichž cílem je zlepšení podnikových procesů. Kromě praktických doporučení, jak postupovat při zlepšovatelských aktivitách, poskytuje návod, jak aplikovat metodické přístupy a nástroje Lean Six Sigma. Věnuje se roli procesů v organizacích všech typů a velikostí, přístupům procesního řízení, podnikové kultuře a významu soustavného poznávání a zlepšování procesů. Představuje základní principy přístupů Lean Six Sigma a doporučení, jak se na tyto iniciativy připravit. Dále ukazuje, jak postupovat při výběru konkrétního projektu pro zlepšovatelskou aktivitu, jak plánovat vlastní postup, jak spolupracovat se sponzorem a projektovými týmy. Dozvíte se také, jaké varianty procesních map je vhodné použít, jak postupovat při analýze problémů či jak hodnotit slabá místa procesů. Vedle charakteristik jednotlivých nástrojů získáte i doporučení, kdy je vhodné jednotlivé nástroje použít a jak při jejich aplikaci postupovat.
Keywords: Podnikání a management