Účetnictví 1 Aplikace principů a technik - 2., aktualizované a doplněné vydání - Hinke, Jana; Dana Bárková (Grada, 2011)
Nové vydání úspěšné knížky objasňuje problematiku účetnictví podnikatelů zejména na příkladech a úlohách a je určena především studentům a začátečníkům, kteří už mají o jednotlivých tématech základní přehled. Ke každé problematice na úvod naleznete základní vysvětlení a dále příklady a případové studie aplikující problém v praxi. Správnost svého řešení si zkontrolujete na konci každé kapitoly, kde najdete také příslušné komentáře. Druhé vydání knihy obsahuje aktuální informace ke každé problematice a nové příklady. Procvičíte si sestavování výkazů finančního účetnictví, účtování o dlouhodobém majetku, zásobách, nákladech, výnosech, vlastním kapitálu, penězích a zúčtovacích vztazích. Na konci publikace je uveden závěrečný souhrnný příklad na sestavení účetní závěrky, který prověří komplexnost získaných znalostí, a dále komparace účetního systému vedeného dle právních norem ČR s Mezinárodním standardem účetního výkaznictví pro malé a střední podniky (IFRS for SME).
Keywords: Podnikání a management; Účetnictví