Jak skončit pracovní poměr z pohledu zaměstnavatele a zaměstnance - Neščáková, Libuše (Grada, 2013)
Publikace reaguje na problematiku skončení pracovního poměru a prezentuje jednotlivá úskalí a rizika. Předkládá řadu vzorových dokumentů, rad, námětů, rozkrytí úskalí, příčin a následků chybného provedení skončení pracovního poměru. Zaměřuje se na cílovou skupinu jak zaměstnavatelů, tak zaměstnanců a nenahrává ani jedné z uvedených stran. Samostatně danou problematiku skončení pracovního poměru překvapivě neřeší mnoho publikací. Je často zmiňována v rámci různých knih, týkajících se pracovního práva, zákoníku práce atd. Samostatně, podrobně a prakticky však oblast skončení pracovního poměru neupravuje žádná publikace. Existuje mnoho školení či internetových odkazů, které se však zabývají jen částí této problematiky nebo konkrétním dotazem respondenta. Žádná z dostupných variant informačních zdrojů však neřeší skončení pracovního poměru koncepčně a souhrnně jako celek. Právě na tuto situaci reaguje předkládaná kniha a prezentuje celostně tento proces čtenářsky příjemnou a čtivou formou.