Podvojné účetnictví v příkladech 2012 - Janoušková, Jana; Beata Blechová (Grada, 2012)
Dvanácté, aktualizované vydání osvědčené publikace prezentuje legislativní i praktické poznatky z oblasti účetnictví. Logický sled jednotlivých kapitol je tématicky vyvážen dle jednotlivých účtových tříd, rozsahově odpovídá významu jednotlivých problémů, které na sebe navazují. Publikace je doplněna řadou praktických návodů, řeší časté problémy, s nimiž se lze v praxi setkat, a na názorných příkladech vysvětluje principy účetnictví. V návaznosti na teoretické informace obsahuje kniha řadu samostatných dílčích úkolů a příkladů seřazených dle účtových tříd včetně souvislého příkladu (řešení je uvedeno na konci publikace). Aktualizované vydání vychází z novel účetních a daňových předpisů platných k 1. 1. 2012 a je dovedným metodickým návodem, který pomůže účetním, podnikatelům i studentům vysokých škol při řešení různých hospodářských účetních operací.
Keywords: Účetnictví