Koučování v manažerské praxi Klíč k pozitivním změnám a osobnímu růstu - Suchý, Jiří; Pavel Náhlovský (Grada, 2006)
Hledáte srozumitelné odpovědi na podstatné a zajímavé otázky týkající se koučování? Sáhněte po příručce zkušených českých koučů, která svým jednoduchým, uceleným a výborně strukturovaným pojetím nemá u nás konkurenci. Dozvíte se, jaké jsou přednosti koučování oproti jiným metodám, kdo se nejčastěji stává koučem, jak dlouho koučování trvá, než se dostaví výsledky, co pozitivního koučování přináší či v jakém pracovním a rodinném prostředí se koučování daří. Seznámíte se s nástroji koučování a dozvíte se, které se v praxi nejlépe osvědčují: od naslouchání, kladení otázek a poskytování rad a doporučení přes poskytování zpětné vazby a učení se ze zkušeností až po změnu způsobu, jak člověk vnímá svět. Zjistíte, jaký kouč nemá být, zda zvolit externího či interního kouče, individuální nebo skupinové koučování, jak poznáte své slabé a silné stránky, zda jsou s koučováním spojena nějaká rizika nebo zda koučování končí, když je dosaženo cíle. Velmi čtivý text je doplněn příklady z praxe.
Keywords: Podnikání a management