Osobní finance - Petr, Málek; Oškrdalová Gabriela; Valouch Petr (Masarykova univerzita, 2010)
Kniha „Osobní finance“ je pojata jako první seznámení studentů všech oborů a specializací s osobními a rodinnými financemi. V úvodní části se věnuje základním aspektům osobních a rodinných financí, finančním, kapitálovým a peněžním trhům, investičnímu portfoliu, jeho tvorbě a řízení. Následující bloky jsou zaměřeny na půjčky, úvěry, spoření a investice, ale i na riziko a zajištění proti němu, pojištění, platební styk a elektronické bankovnictví. Stranou nezůstane ani problematika bydlení, osobních a rodinných cílů a jejich plánování a exekuce.
Keywords: Finance a investování