Generalized Microeconomics - Hlaváček, Jiří; Michal Hlaváček (Karolinum, 2019)
Zobecnění mikroekonomie (maximalizace pravděpodobnosti přežití subjektu) umožnilo autorům modelovat ekonomickou racionalitu i v oblastech, kde ziskové kriterium není vhodné, jako je přerozdělování, neziskový sektor, pozitivní i negativní externality, centrálně plánovaná ekonomika atd. Tam, kde je ziskové kriterium adekvátní, splývá zobecněné kriterium s maximalizací zisku.
Keywords: Ekonomie