Má to cenu? Lekce z ekonomie - Hana, Lipovská (Masarykova univerzita, 2019)
Ve třetím svazku edice Munice sestoupíme ke kořenům ekonomické organizace naší společnosti. Oprášíme klíčové téma, které v posledním století leželo poněkud ladem: vztah hodnoty a ceny. Kniha přináší odpovědi na otázky: Proč vyjadřujeme cenu v penězích? Má stát ručně šitá košile násobně více než košile ušitá na stroji? Jak tvořil své ceny Baťa? Souvisí cena kávy s cenou kytary? Proč jsou diamanty dražší než voda? Jak vysoká či nízká musí být cena, aby byla nespravedlivá? Je trh nemorální? Na kterém typu informací lze vydělávat čestně? Proč nejsou vynikající učitelé placeni stejně jako špičkoví fotbalisté? Jsou ekonomové cyničtí? Autorka Ing. Hana Lipovská je výraznou představitelkou nastupující generace českých ekonomů. Působí na Katedře ekonomie Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity.
Keywords: Ekonomie