Kdy Věda a umění dokonalého načasování - Daniel, H., Pink (Jan Melvil Publishing, 2018)
Také každé ráno plánujete, kdy co uděláte? A stejně jako všichni se zatím rozhodujete spíše náhodně? A víte, že s chytrým přístupem dostanete z každého dne mnohem víc? Daniel Pink přichází v nejlepší chvíli s manuálem krotilele času, to abyste se i vy stali mistry správných startů a uměli plně využít své energetické vrcholy i propady. Vždyť víte, čas není to hlavní, čas je to jediné. Správné načasování. Bez něj nemůže žádné obchodní rozhodnutí, školní test, lékařský zákrok, důležitý rodinný rozhovor ani změna zaměstnání dopadnout ideálně. Doposud jsme vhodné načasování považovali za intuitivní umění nebo dílo šťastné náhody. Ve skutečnosti jde však o vědu založenou na poznatcích z psychologie, sociologie a chronobiologie – a ovládnout ji může každý z nás. Dělejte ve správný čas ty správné věci Pink vydestiloval z přelomových výzkumů a pozoruhodných příběhů knihu plnou praktických rad. Ukazuje, proč byste měli plánovat práci a odpočinek na základě svého chronotypu: takzvaní skřivani, sovy a „třetí ptáci“ totiž v různých fázích dne vynikají v různých typech činností. Porozumíte také psychologickým principům vnímání času a událostí, nebo také proč často prokrastinujeme až do půlky projektu, kdy se konečně dostaví spásný „efekt ajaj“. Účinnost Pinkových rad potom rychle poznáte v práci, při studiu i v osobním životě.
Keywords: Úspěch a motivace