Odhalené emoce Naučte se rozpoznávat výrazy tváře a pocity druhých - Paul, Ekman (Jan Melvil Publishing, 2012)
Proslulý psycholog Paul Ekman v Odhalených emocích vysvětluje kořeny univerzálních emocí: smutku, hněvu, překvapení, strachu, odporu a radosti a na bohatém obrazovém materiálu demonstruje jejich projevy v naší tváři. Kniha, která je destilátem několika desetiletí autorových výzkumů, nabízí trénink v rozpoznávání pocitů vašich blízkych, kolegů či cizích lidí. Jde o praktického, překvapivého a přesvědčivého průvodce pro čtení emocí: a to i těch vlastních. Rozpoznáme-li skutečné pocity svých partnerů, dětí, kolegů v práci nebo i úplně cizích lidí, můžeme správně zareagovat a vyhnout se tak omylům i zbytečným konfliktům.