Jeď dál Deset způsobů, jak zůstat kreativní v časech dobrých i zlých - Austin, Kleon (Jan Melvil Publishing, 2019)
Možná bychom sem už nemuseli nic psát, protože představovat Austina Kleona našim čtenářům je nejspíš zbytečné… Ale my se tak těšíme! Pojďme si to raději shrnout: novinka plná kreativního povzbuzení pro chvíle, kdy si myslíte, že už nikdy nic nevytvoříte, protože nápady došly, vyšla v originále letos v dubnu. Ve svých předchozích knihách – Kraď jako umělec a Ukaž, co děláš! (obě jsou mimochodem bestsellerem jak podle New York Times, tak i dle nás), nám Austin Kleon ukázal, jak objevit svou kreativitu a jak o sobě dát vědět světu. Nyní nabízí to nejdůležitější: deset pravidel, jak o kreativitu nepřijít, zůstat soustředěný a věrný sám sobě – a to celoživotně. Tvořivost není rovná cesta s jasným začátkem i koncem, ale spíše smyčka. Kniha je vtipným návodem na to, jak se v různých odbočkách naší práce a tvorby neztratit, jak nesejít z cesty a mít správně nastavený cíl. Austine, děkujeme, těšíme, jedeme dál!