Finance: od teorie k realitě - Černohorský, Jan (Grada, 2020)
Kniha slouží k orientaci v hlavních oblastech financí z praktického i teoretického pohledu. Její výhodou je propojení s realitou finančních institucí a jejich významu v současných ekonomikách. Dozvíte se o měnách, emisích peněz, o fungování finančních trhů, mezinárodních financích, o bankovnictví, pojišťovnictví, podnikových či veřejných financích.
Keywords: Finance a investování